Het zelfhelend vermogen van je lichaam Hippocrates

Het zelfhelend vermogen van je lichaam

September 27, 20244 min read

"Natuur geneest, de arts is slechts een assistent." - Hippocrates

Hippocrates benadrukte hiermee het belang van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het ondersteunende, niet de primaire, rol van de arts. Dit sluit goed aan bij het idee dat het lichaam, mits ondersteund door de juiste omstandigheden, zichzelf kan genezen. Natuurlijk is het altijd belangrijk om je gezondheid serieus te nemen en als je twijfels hebt een arts in te schakelen.

Ondertussen is er veel winst te behalen uit voeding door voedingsmiddelen toe te voegen of juist weg te laten.

Disclaimer

Hoewel ik van huis uit drogist ben geweest, wil ik benadrukken dat de specifieke kennis over voedingssupplementen bij gespecialiseerde adviseurs ligt.

Voor een persoonlijk advies kun je bijvoorbeeld goed terecht bij de DA in Anna Paulowna, waar ze zich hebben gespecialiseerd in voedingssupplementen. Daarnaast kun je ook een orthomoleculair therapeut zoals Claudia Hendriks-Renooij van Studio Gezond in Anna Paulowna raadplegen, of een natuurgeneeskundige zoals Yvonne Riemens van Natuurgeneeskunde in balans in Julianadorp. Zij hebben diepgaande kennis en kunnen je adviseren op basis van jouw specifieke situatie. Woon je niet in de buurt, doe dan gedegen onderzoek naar wie echt goed advies kan geven en volg niet klakkeloos de tips in de Libelle. 😆

Verzameling supplementen bij herfstdepressie

Voedingssupplementen die je kunnen ondersteunen tijdens de herfstdepressie

Tijdens de donkere maanden is het niet gek dat je je soms wat futloos of somber voelt. Minder daglicht, kouder weer en meer binnen zitten kunnen ervoor zorgen dat je energieniveau daalt. Naast het aanpassen van je leefstijl, kan het ook helpen om bepaalde voedingssupplementen te nemen die je lichaam ondersteunen. Hier zijn een paar suggesties van Karin, adviseur bij DA Anna, in Anna Paulowna, die je kunnen helpen om meer balans te vinden.

1. Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor je stemming en je immuunsysteem. Vooral tijdens de herfst en winter is de kans groot dat je een tekort hebt aan vitamine D, omdat we minder zonlicht zien. Bij Drogisterij Anna raden ze Vitamine D 75mcg van New Care aan, of hun eigen merk, dat speciaal is ontwikkeld met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een goede manier om die zonnige boost toch binnen te krijgen!

2. Vitamine B-complex

Vitamine B helpt je lichaam om energie vrij te maken uit je voeding. Als je merkt dat je snel vermoeid bent of moeite hebt om je te concentreren, kan een vitamine B-complex je misschien helpen. Golden Naturals biedt een goede B-complex die door de drogist wordt aanbevolen, en die helpt je lichaam om stress te verminderen en energie beter te benutten.

3. Multivitamine

Een all-round multivitamine kan een goede basis zijn om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke voedingsstoffen tekortkomt. Bij Drogisterij Anna hebben ze een speciaal multivitaminecomplex dat je lichaam ondersteunt tijdens de seizoenswisseling. Dit supplement biedt een mooie mix van de belangrijkste vitamines en mineralen.

4. Magnesium Penta

Magnesium is een mineraal dat veel mensen tekortkomen, vooral in periodes van stress of wanneer je slecht slaapt. Magnesium Penta van Orthovitaal bevat vijf verschillende soorten magnesium, omdat ieder lichaam anders reageert op verschillende soorten. Dit supplement kan helpen om je spieren te ontspannen en je nachtrust te verbeteren.

5. Ashwaganda

Ashwaganda is een kruid dat steeds populairder wordt door zijn stemmingsverbeterende eigenschappen. Het kan helpen om stress te verminderen en je lichaam in balans te brengen. Bij Orthovitaal vind je een goede versie van dit supplement, en het kan een mooie aanvulling zijn als je je wat uitgeput of overprikkeld voelt.

6. Comfort in een kopje thee

Zelf ben ik ook fan van een warm kopje thee, vooral de Yogi Tea’s Green Energy en Positive Energy. Deze theeën geven je een natuurlijke oppepper zonder dat je meteen naar koffie hoeft te grijpen. Thee kan ook gewoon een momentje van rust en comfort bieden op een koude herfstdag.

7. Magnesium voetenbadzout

Als laatste tip kreeg ik van Karin van Drogisterij Anna de magnesium voetenbadzout van Lucovitaal. Een heerlijk voetenbad is een fijne manier om te ontspannen en tegelijkertijd je lichaam te ondersteunen met magnesium. En het fijne is, dit voetenbadzout is ook nog eens in de aanbieding!

De herfst door met een Z'tje

In de herfst kunnen kleine veranderingen, zoals het nemen van de juiste supplementen, helpen om je energie en stemming te ondersteunen. Zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt en luister naar wat je lichaam nodig heeft. Meer tips nodig? Klik hier om terug te gaan naar mijn blog over herfstdepressie en ontdek hoe je meer rust en balans kunt vinden tijdens de donkere dagen.

Back to Blog